EliteCars Oy - Henkilötietojen käsittely


EliteCars välittää yksityisyydestäsi ja oikeuksistasi. Käsittelemme henkilötietojasi voimassa olevien lakien ja säännöksien mukaan, kuten esim GDPR.

Yleiset ehdot

Toimittaaksemme palvelujamme sinulle, säästämme ainoastaan sinun itse internetsivuillemme täyttämät tiedot kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti ja henkilötunnus. Välitämme yksityisyydestäsi ja emme ikinä myy tai välitä sinun tietojasi kolmannelle osapuolelle. Käytämme sinun tietojasi kommunikointiin, sopimusten tekoon tai palvelujen toimittamiseen. Henkilötunnuksesi on välttämätön jotta voisimme tehdä sopimuksia ja siirtää kohteiden omistusoikeuksia sinulle. Rekisteröimällä käyttäjäksi hyväksyt henkilötietojen käsittelyn.

Sinä päätät henkilötiedoistasi

Sinulla on milloin tahansa oikeus perua henkilötietojen käsittelyn suostumuksesi. Silloin poistamme sinun henkilötietosi jotka ovat meillä tallessa.

Tietokannassa sinusta olevat tiedot

Sinulla on oikeus vaatia kopio kaikista rekisterissämme olevista tiedoista sinusta ja oikeus pyytää että muokkaamme niitä.

Kauanko säästämme tietojasi?

Säilytämme henkilötietoja vain sen ajan kuin niitä tarvitaan tässä selosteessa kerrottuja käyttötarkoituksia varten, kuten asiakkuuden hoitoon. Säilytysaika määräytyy näin:

Jos sinulla on käyttäjätunnus johonkin palveluumme, käsittelemme tietojasi sen aikaa kun käytät palvelua. Jos olet osallistunut esim. arvontaan tai muuhun markkinointikampanjaamme, käsittelemme tietojasi mahdollisen palkinnon arvonnan ja toimittamisen ajan sekä kohtuullisen ajan kampanjan päättymisestä. Kohtuullinen aika tarkoittaa aikaa, jolloin meillä ei enää ole syytä uskoa, että kääntyisit puoleemme palvelun käyttöön tai arvontaan osallistumiseen liittyvän syyn vuoksi. Meillä voi olla lainsäädäntöön perustuva velvollisuus tai suostumuksesi käsitellä tiettyjä tietoja kauemmin kuin yllä olevien kriteerien mukaan.

EliteCars Oy - Yksityishenkilöiden ehdot


Seuraavassa kuvataan käyttäjä- ja jäsenehdot, johon sinun on syytä huolellisesti tutustua ennen rekisteröintiä meidän verkkosivuillamme ja ennen kuin osallistut EliteCarsin verkkohuutokauppaan. Yksityishenkilönä sinua suojaa kuluttajansuojalaki, joka mm antaa sinulle oikeuden reklamoida ostosi.

Tässä lyhyt yhteenveto meidän ehdoista yksityishenkilöille:
- Huutokaupan päätyttyä tulee voittava osapuoli viiden työpäivän sisällä varata aika noutoa varten ja hakea kohde, mikäli auto on Suomessa. Jos auto tuodaan maahan, nouto tulee sopia viiden työpäivän sisällä, siitä että EliteCars on ilmoittanut, että auto on noudettavissa.
- Maksu tehdään ainoastaan pankkisuorituksella
- Epärehellisten tarjousten tekijöiden oikeus osallistua EliteCars.fi:n huutokauppoihin myymällä tai ostamalla kohteita poistetaan.

Täydelliset käyttäjä – ja jäsenehdot yksityishenkilöille

Tullaksesi jäseneksi EliteCars.fi:n ja osallistua meidän palveluihin, sinun tulee hyväksyä EliteCarsin (2866500-4) antamat ehdot. Ehdot koskevat EliteCarsin kaikkia palveluita ja verkkosivuja. Rekisteröitymällä käyttäjäksi asiakas sekä hänen edustajansa hyväksyy käyttäjä – ja jäsenehdot sekä että sopimus on voimassa toistaiseksi. Tarvittaessa EliteCarsilla on oikeus muuttaa ehtoja, verkkosivujen sisältöä, palveluja ja niiden hinnoitteluja. Mikäli asiakas ei hyväksy muutoksia, hänellä on oikeus irtisanoa sopimus. Sopimukset laadittu ennen irtisanomista, on kuitenkin voimassa.

Rekisteröinti, sopimuksen voimassaolo ja palvelujen väärinkäyttö

Rekisteröinnin jälkeen (”Rekisteröidy”), asiakkaalle lähetetään sähköpostilla aktivointilinkki, jolla hän voi maksutta aktivoida asiakastilinsä. Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että käyttäjätiedot pidetään ajan tasalla ja asianmukaisina. Asiakas vastaa virheellisistä tiedoista. Käyttäjätilin omistaja tulee olla vähintään 18 vuotta, ei saa olla jostain toisesta syystä estettynä tekemään oikeuskelpoisia päätöksiä tai olla aikaisemmin poistettu EliteCarsin toimesta. Rekisteröitymällä käyttäjäksi yksityishenkilö hyväksyy nämä ehdot ja voi osallistua EliteCarsin huutokauppoihin ja palveluihin.

Asiakas on vastuussa niistä teoista, jotka tehdään asiakkaan nimissä ja tunnuksilla. Asiakas ei saa luovuttaa käyttäjätunnustaan kolmannelle osapuolelle vaan asiakkaalla on ainoastaan oikeus käyttää palveluita omalla käyttäjätilillä. Asiakas vastaa siitä, että kirjautumistiedot säilytetään turvallisella tavalla ja asiakkaan tulee pikimmiten ottaa yhteyttä EliteCarsiin, jos on syytä epäillä esimerkiksi salasanan vuoto. Salasana on heti vaihdettava, mikäli asiakas epäilee asiatonta salasanan käyttöriskiä.

Mikäli EliteCars ei ole laiminlyönyt tehtäviään, EliteCars ei ole vastuussa tappioista ja kustannuksista, jotka ovat syntyneet käyttäjätunnuksen väärinkäytöstä.

Jos on syytä epäillä, että asiakas on väärinkäyttänyt EliteCarsin palveluja tai muuten rikkoo sopimuksen ehtoja, EliteCarsilla on oikeus poistaa asiakkaan käyttäjätili, rajoittaa asiakkaan mahdollisuuksia käyttää verkkosivua. Jo aikaisemmin poistetulla asiakkaalla ei ole oikeutta käyttää verkkosivua tai palveluita toisen asiakkaan käyttäjätunnuksella. EliteCarsilla on oikeus omavaltaisesti päättää tällaisessa tapauksessa ilmoittamatta etukäteen asiakkaalle. EliteCars pidättää itselleen oikeuden vaatia asiakastunnuksen vaihtoa.

Asiakkaalla on milloin vain oikeus irtisanoa jäsenyys EliteCarsilla ja täten käyttäjätili poistuu EliteCarsin järjestelmästä. Jo tehdyt toimenpiteet ja tarjoukset, ovat kuitenkin voimassa irtisanomisen jälkeen.

EliteCarsin tehtävä

EliteCars arvioi ja myy kohteita joko omalla nimellä tai toisen osapuolen toimesta, esimerkiksi yksityishenkilö tai yritys.

Huutokaupat ja tarjoukset

Kohteet myydään ensisijaisesti huutokaupalla verkkosivulla. Kaikki kohteet myydään sellaisena kun ne ovat. Asiakas päättää itse, kuinka paljon hän on valmis maksamaan huutokauppakohteesta, ottaen huomioon kohteen kunnon. Huutokauppakohteet voivat olla joko Suomessa tai Ruotsissa (tuontiautot). Asiakkaan vastuulla on ymmärtää, onko kohde tuontiauto vai ei. EliteCars voi tarjota erilaisia lisäpalveluita, joista osa on veloitettavia. Näistä palveluista lisätietoja löytyy EliteCars.fi.

Huutokauppojen ja tarjousten ehdot tulee noudattaa jotta asiakas saa osallistua huutokauppoihin. Asiakas ei saa osallistua omien ajoneuvojen huutokauppoihin tai muulla tavalla manipuloida huutokaupan hinnoittelua. Tarjoukset ovat sitovia eikä niitä voi kumota tai mitätöidä. Tarjouksen tekijä ottaa täyden vastuun tarjouksestaan myös mikäli hän on antanut tarjouksen kolmannen osapuolen puolesta. EliteCarsilla on oikeus poistaa huutokauppakohde verkkosivultaan menossa olevan tarjouskilpailun aikana. Tarjousten tekeminen on maksutonta.

Jokaiselle huutokauppakohteelle on määritelty tietty ajankohta, jolloin huutokaupan päättymisen lähtölaskenta alkaa. Mikäli uusi tarjous annetaan kolmen minuutin sisällä, huutokauppa-aika pidennetään automaattisesti kolmella minuutilla. Huutokaupan päättymisaika on täten liikkuva ja huutokauppa päättyy vasta kun uusia tarjouksia ei ole tullut kolmen minuutin sisällä.

Huutokaupan sulkeminen

Asiakkaalla, jolla on korkein tarjous huutokaupan päättyessä, on voittanut tarjouskilpailun. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että EliteCars on hyväksynyt tarjouksen tai että asiakkaalla ei ole velvollisuutta tai oikeutta ostaa huutokauppakohdetta. Lopullinen kauppasopimus tehdään aina paikan päällä EliteCarsilla. Tämä tapahtuu huutokaupan jälkeen ja vasta kun asiakas on tarkistanut kohteen. EliteCarsin kauppasopimusehdot on kuvattuna tässä dokumentissa ja asiakas saa aina viimeistään tutustua näihin sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Varaushinta on se alhaisin hinta joka EliteCars tai toimeksiantaja on antanut kohteelle. Tarjousvoittajan tarjous on sitova, vaikka varaushintaa ei ole saavutettu ja EliteCars tai myyjä voi silti hyväksyä tarjouksen. Jos varaushintaa ei saavuteta, EliteCars voi järjestää uuden huutokaupan kohteesta tai poistaa kohteen kokonaan. Mikäli varaushinta saavutetaan huutokaupan päätyttyä järjestelmä ilmoittaa ”Varaushinta saavutettu” kohteen kohdalla verkkosivullamme ja kohde varataan sovittuun hintaan korkeimman tarjouksen antajalle. EliteCars ottaa pikimmiten yhteyttä tarjouskilpailun voittajalle ja ilmoittaa jos asiakas saa mahdollisuuden ostaa kohteen huutokauppahintaan sekä varaa asiakkaan kanssa kohteen tarkistusajankohdan. Tässä tapauksessa kohde varataan asiakkaalle, kunnes hän on tarkistanut ja hyväksynyt kohteen. Voittajan tulee olla tavoitettavissa joko puhelimitse tai sähköpostitse viimeistään seuravana työpäivänä muuten EliteCars pidättää itselleen oikeuden tarjota kohteen osto huutokaupan muille osallistuneille.

Asiakkaan ja EliteCarsin välinen kommunikaatio

EliteCars lähettää sähköpostitse ilmoituksen asiakkaan osoitteeseen, joka on rekisteröity verkkosivulle. Ilmoitukset nähdään toimitettuina heti kun ne ovat saatavilla verkkosivullamme. Sähköposti-ilmoitukset määritellään toimitetuksi heti lähetyksen jälkeen ja normaali posti lasketaan olevan perillä kolme päivää postituksesta.

Tekniset ongelmat ja mahdolliset kirjoitusvirheet

EliteCars ei voi taata, että WEB sivu on virheetön tai ettei WEB sivujen serverit voivat sisältää haitallisia ohjelmia tai ohjelmaosioita. EliteCars ei vastaa vahingoista, sivuvaikutuksista tai mahdollisista tappioista, johtuen mm teknisistä virheistä tai tiedonsiirtovirheistä. EliteCars ei myöskään vastaa siitä, että tarjousta ei voida rekisteröidä, yhteyttä ei oteta tarjouksen jälkeen, otetaan yhteyttä väärälle tarjouksenantajalle tai kohde myydään toiselle ostajalle, jolla on alempi tarjoushinta, johtuen esim. ylikuormituksesta tai muusta tuotantohäiriöstä.

EliteCars ei myöskään kanna vastuuta mahdollista vahingoista tai tappioista, jotka syntyvät väärän varaushinnan rekisteröinnin takia järjestelmässämme.

EliteCars ei ota vastuuta mahdollisista kirjoitus- tai painovirheistä WEB sivuillamme.

Immateriaalioikeus

EliteCars omistaa palvelut, WEB sivut sisältöineen sekä kaikki immateriaalioikeudet, jotka suojaavat näitä. EliteCarsin nimeä tai logoa, jotka voidaan liittää EliteCarsiin, ovat EliteCarsin tavaramerkki ja niitä ei saa luvatta käyttää.

EliteCarsin lisäpalvelut

EliteCars tarjoaa asiakkailleen lisäpalveluita, kuten rahoitusta, vakuutuksia kuljetuksia jne. Lisätietoja Elitecarsin kaikista lisäpalveluista löytyvät EliteCarsin WEB sivulla. Lisäpalveluiden toimittajat vastaavat näistä, ja asiakas tekee suoraan toimittajan kanssa sopimuksen erikseen.

Mahdolliset erimielisyydet ja voimassa oleva lainsäädäntö

Ehdot, jotka mainitaan tässä sopimuksessa tai EliteCarsin WEB sivulla pätevät, mikäli nämä ehdot ovat lainmukaiset Suomen lain mukaan. Erimielisyydet ratketaan ensisijaisesti neuvottelemalla osapuolten välillä ja mikäli sopuun ei päästä asia viedään suomalaiseen tuomioistuimeen.

EliteCars 31.12.2018

EliteCars Oy - Yksityishenkilöiden ostoehdot


Nämä ostoehdot yksityishenkilölle, pätee kun yksityishenkilö (”Asiakas”) ostaa yhden tai useamman kohteen EliteCarsin toimipaikasta. Ostoehdot ovat kirjattu EliteCarsin WEB sivulla ja myös saatavilla EliteCarsin toimintapaikasta. Sopimus tehdään asiakkaan ja EliteCars Oy:n (Y-Tunnus 2866500-4) välillä. Myynnissä olevat kohteet voivat olla EliteCarsin omia tai toimeksiantajan.

Huutokaupan päätyttyä, korkeimman tarjouksen antanut asiakas voittaa huutokaupan, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että asiakkaalla on oikeus tai vastuu ostaa kohde. Asiakas tarkistaa että kohde vastaa annetun kuvauksen kuntoa ja hyväksyy kohteen, jonka jälkeen ostosopimus tehdään EliteCarsin toimipaikalla. Asiakkaalla ei ole oikeutta tarjota toiselle osapuolelle mahdollisuutta ostaa kohdetta ilman EliteCarsin hyväksyntää.

Ainoastaan suomessa asuvilla asiakkailla on oikeus käyttää EliteCarsin palveluja. Asiakkaan on myös oltava vähintään 18 v ja oikeus tehdä lainmukaisia kauppoja.

Kohde ja kohteen kuvaus

EliteCarsin huutokaupalla myynnissä olevat kohteet ovat tarkasti kuvattuna ja usein myös testipöytäkirjalla dokumentoituja, joissa kohteen tärkeimmät ominaisuudet ovat kuvattuna. Kohteet ovat pääsääntöisesti käytettyjä ja myydään sellaisenaan, sen takia kuvauksen tehtävä on kuvata kohteen kunnon mahdolliset virheet ja puutteet. Kohteen kuvaus voi muuttua kaupankäynnin aikana ja ensisijaisesti kohteen suomenkielinen kuvaus on pätevä. EliteCars ei kuitenkaan voi taata, että kohteen kuvaus on oikein. Asiakkaan tulee itse kohteen tarkistuksen yhteydessä tai kauppasopimuksen laatiessa varmistaa, että kohteen ominaisuudet vastaavat kohteen kuvausta. Asiakaan tulee hyväksyä, että kohteessa voi olla pienempiä vahinkoja kuten kiveniskut, oven avausmerkit tai vastaavat normaalikäytössä syntyneet vahingot, vaikka kuvauksessa niitä ei ole mainittu. Tämä lisäksi asiakkaan on hyväksyttävä, että pientarvikkeita, kuten vararengas, tunkki, lattiamatot, työkalut jne., voi puuttua kohteesta, vaikka tämäkään ei ole mainittu kuvauksessa. Asiakkaalla ei ole siis oikeutta vaatia hinnanalennusta puuttuvista pientarvikkeista tai jos pienempiä vahinkoja löytyisi. Mikäli vahingon korjaaminen tai puuttuvan irtaimiston hankkiminen maksaa yli 500 €, asiakkaalla on oikeus vaatia korvaus siitä. Jos kohteen kuvaus sisältää vakavia virheitä ja puutteita, asiakkaalla on oikeus purkaa kauppa.

Kohteen testipöytäkirja on laadittu EliteCarsista riippumattoman ajoneuvomekaanikon tai asiantuntijan toimesta.

Kohteen esittely

Kohde on pääsääntöisesti näytöllä EliteCarsin toimipaikalla, poislukien tuontiautot. Ennen huutokauppaa WEB sivullamme on kohteen esittelyaikataulu. Asiakkaalla on näin mahdollisuus itse luoda käsitys kohteen kunnosta ja arvosta. Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta osallistua näyttelyyn tai jos näyttelyä ei järjestetä, asiakkaan täytyy itse luoda käsitys kohteen arvosta kohteen kuvauksen perusteella tai konsultoimalla EliteCarsin henkilökunnan kanssa.

Kohteen hyväksyminen ennen kauppasopimusta

Asiakas on vastuussa siitä, että kohteen ominaisuudet vastaavat kohteen kuvausta ennenkuin hän tekee sitovan kauppasopimuksen EliteCarsin kanssa. EliteCars ei kanna vastuuta siitä, että asiakas ei ole suorittanut kohteen tarkastusta ennen kauppasopimusta ja sen takia ei ole huomannut mahdollisia vahinkoja tai puutteita. Asiakkaalla on oikeus keskeyttää kaupanteko, kunnes sitova kauppasopimus on allekirjoitettu.

Maksut, maksaminen ja rahoitus

Kauppasopimuksen yhteydessä asiakkaan tulee suorittaa sovittu maksu EliteCarsille. Asiakas saa kuitin maksustaan kohteen luovutushetkellä. Tuontiautojen lopullinen kuitti voidaan tehdä vasta kun Veroviranomaiset ovat tehneet päätöksen autoverosta.

Jos asiakas ilman pätevää syytä keskeyttää kaupan, vaikka hän on huutokaupan voittanut ja hänelle on tarjottu kohteen osto sovittuun hintaan, EliteCarsilla on oikeus saada kohteen välityspalkkion asiakkaalta.

Jos asiakas on tilannut lisäpalveluja ja palvelu on kokonaan tai osittain suoritettu, asiakasta veloitetaan näistä.

Kohteen hakeminen ja kuljetus

Kohde tulee hakea kauppasopimuksen allekirjoituspäivänä, jos asiakas ja EliteCars ei ole sopinut muutoin. Tämä edellyttää, että asiakas on suorittanut maksun EliteCarsille. Jos asiakas ei ole viiden työpäivän sisällä huutokaupan päätettyä tai EliteCarsin antaman päivämäärän mukaan hakenut kohdetta, EliteCarsilla on oikeus veloittaa 25 € säilytysvuokran kohdetta kohtaan per päivä. Asiakkaan tulee ottaa yhteyttä EliteCarsiin, mikäli hänellä ei ole mahdollisuutta hakea kohdetta sovitun aikataulun mukaan.

Kohteen kuljetus loppuasiakkaalle on asiakkaan vastuulla, jos toisin ei ole sovittu EliteCarsin kanssa. Tuontiautojen kuljetus EliteCarsin toimintapisteelle sisältyy aina hintaan.

Vakuutus ja uudelleenrekisteröinti

Kaikki ajoneuvot, jotka ovat rekisteröity Trafilla uudelleen rekisteröidään asiakkaalle siten, että EliteCars antaa Trafin sertifikaatin asiakkaalle, jolla asiakas sen jälkeen rekisteröi ajoneuvon omaan nimiin mahdollisimman nopeasti. Asiakas tekee vakuutuksen ennen tai kauppasopimuksen yhteydessä. Omistajan vaihto tapahtuu tavallisesti parin päivän sisällä kaupanteon jälkeen.

EliteCarsin vastuu

Kuten jo aiemmin mainittu, kohteet myydään sellaisenaan ja käytetyillä kohteilla voi olla puutteita tai vahinkoja. Tämä tosiasia on asiakkaan hyväksyttävä. EliteCarsilla ja myyjällä on velvollisuus antaa asiakkaalle tietoja vahingoista ja puutteista, joita he tuntevat. Kun kohde on luovuttu asiakkaalle, EliteCars ja myyjä ei ole vastuussa vioista, jotka ovat syntyneet kauppasopimuksen jälkeen. Mikäli kohde sittenkin oleellisesti poikkeaa kuvauksesta, asiakkaalla on oikeus purkaa kauppa veloituksetta.

EliteCars ja myyjä ei ole vastuussa, mikäli vika johtuu normaalikulutuksesta, viat ja puutteet, jotka ovat kuvauksessa, viat tai puutteet, jotka asiakas olisi pitänyt ennakoida ottaen huomioon kohteen iän ja hintatason, viat ja puutteet, jotka asiakkaan olisi pitänyt huomioida lukiessaan kohteen kuvausta tai nähdä näyttelyn tai koeajon yhteydessä. EliteCars ei ota vastuuta niistä kohteista, jotka myydään ”projektikohteina”, vaikka viat ja puutteet olisivat merkittävän laajemmat, kuin mitä kohteen kuvauksessa on määritelty.

Reklamaatio ja peruuttamisoikeus

Reklamaation on tehtävä mahdollisimman pian vian löydettyä. Reklamaatio on tehtävä kirjaimellisesti ja huolellisesti EliteCarsille ja sen tulee sisältää tärkeimmät tiedot ja faktat, kuten mitä kohdetta reklamaatio koskee ja perusteellinen kuvaus viasta. Jos käy ilmi, että kohteessa ei ole vikaa, EliteCarsilla on oikeus kieltää reklamaatio ja saada korvaus kustannuksistaan. Asiakkaalla on velvollisuus tarkistaa kohde ennen kuin sitova kauppasopimus tehdään. Mahdolliset puutteet ja viat, jotka huomioidaan tai olisi pitänyt huomioida asiakkaan toimesta on reklamoitava heti.

Reklamaatio tapauksissa, jotka johtavat korjauksiin, EliteCarsille on annettava mahdollisuus itse suorittaa korjauksen tai hyväksyä korjauksen kustannuslaskelma. Asiakkaalla on oikeus purkaa kauppa, mikäli korjausta ei ole suoritettu kohtuullisessa ajassa reklamaation jälkeen. Takaisinostotapauksissa EliteCarsilla on oikeus vähentää 0,6 % kauppahinnasta kalenterikuukautta kohden ja 0,6 % kauppasummasta jokaiselta ajetulta tuhannelta kilometriltä, siitä päivästä, kun kauppasopimus on allekirjoitettu.

Force majeure

Mikäli EliteCarsin toimeksiannot vaikeutuvat tai muuttuvat mahdottomiksi Force Majeuren takia, Elitecarsilla on vastuuvapaus kaikista vahingonkorvauksista.

Mahdolliset erimielisyydet ja voimassa oleva lainsäädäntö

Tässä sopimuksessa ja EliteCarsin WEB sivulla laaditut ehdot ja säännöt pätevät mikäli ne ovat suomen lain mukaisia. Ristiriitoja on pääsääntöisesti sovittava neuvottelemalla osapuolien välillä ja mikäli sopimukseen ei päästä, tulee ristiriita viedä suomalaiseen tuomioistuimeen.

Ulkomaalaiset asiakkaat ja vienti

Ulkomaalaisilla asiakkailla ei ole oikeutta käyttää EliteCarsin WEB sivuja ja palveluja ja kohteita ei saada viedä ulkomaille.

EliteCars 31.12.2018